Diferència entre revisions de la pàgina «The Things Network Catalunya»

De The Things Network Catalunya Wiki
Jump to navigation Jump to search
Línia 2: Línia 2:
 
<p style="font-size:1.5em; text-align:center">Som un grup de persones i entitats interessades a fomentar la sobirania tecnològica, l’autonomia social i la tecnoètica
 
<p style="font-size:1.5em; text-align:center">Som un grup de persones i entitats interessades a fomentar la sobirania tecnològica, l’autonomia social i la tecnoètica
 
a partir de la construcció d’una xarxa de dades d’Internet de les coses oberta, lliure, neutral creada col·lectivament des de baix.</p>'''
 
a partir de la construcció d’una xarxa de dades d’Internet de les coses oberta, lliure, neutral creada col·lectivament des de baix.</p>'''
 +
 +
El dijous 20 de novembre, en la '''segona sessió dedicada a la [https://thethingsnetwork.cat/index.php/TTNcat_mobilitat '''Mobilitat''']''', desenvoluparem la conceptualització del projecte '''“VE-Tracking”''' iniciat per un dels equips participants a la hackató del passat mes de juny.
 +
 +
 +
[[Fitxer:TTN_Mobilitat.png||550px||center||link=]]
 +
  
  

Revisió del 16:57, 16 set 2018

Xarxa comunitària de l'internet de les coses

Som un grup de persones i entitats interessades a fomentar la sobirania tecnològica, l’autonomia social i la tecnoètica a partir de la construcció d’una xarxa de dades d’Internet de les coses oberta, lliure, neutral creada col·lectivament des de baix.

El dijous 20 de novembre, en la segona sessió dedicada a la Mobilitat, desenvoluparem la conceptualització del projecte “VE-Tracking” iniciat per un dels equips participants a la hackató del passat mes de juny.


TTN Mobilitat.png


Explora els sectors que estem treballant

Mobilitat

Consum energètic

Espais públics

Visualitzacions


Estem fent un programa pilot! Vols formar-ne part?

Programa pilot TTNcat.png

Volem que un dels principals eixos d’acció de la comunitat sigui promoure la generació de negocis en obert i generar retorn social a través de l’ús d’aquesta tecnologia.

Ciutadanes:

  • Resultats de la 1a Hackató TTNcat, celebrada el 17 de juny en el marc de la Maker Faire Barcelona
  • Vine als tallers i trobades programades.
    • Més tallers molt aviat!

Entitats, col.lectius i institucions:

  • Organitza o participa els hackatons socials Més informació.
  • Compra una antena gateway a preu de cost i t'acompanyem per instal.lar-la i mantenir-la. [Més informació. Tecnologia]
  • Sigues embaixador/a TTNcat al teu barri promovent que hi hagi cobertura [Més informació. Desplegament]
  • Organitza o participa als tallers tècnics o d’empoderament ciutadà Més informació.
  • Fes-te padrina! Més informació

Professionals del món de la tecnologia i el coneixement obert:

  • Forma part de la bossa de formadors/es del programa Més informació
  • Aprèn a instal.lar una antena /gateway


Pròximes reunions: Ens reunim el primer dimecres de mes al migdia, 13:00h (amb carmanyola) + el tercer dijous de mes a la tarda (18:30h), s'anuncia a la llista de correu.

  • Dijous 20 de setembre 2018, 18:30 - 20:30
  • Dimecres, 3 d'octubre 2018, 13:00 - 15:00
  • Dijous, 18 d'octubre 2018, 18:30 - 20:30

Esdeveniments que no et pots perdre:

  • Noves convocatòries molt aviat!



Comunitat

L’ecosistema de The Things Network Catalunya està format per espais de fabricació, entitats socials, empreses, centres d’educació, centres de recerca..., que poden arribar a ser entitats padrines.

Comunitat TTNcat.png

TTNcat forma part d’una comunitat global creada arran de l’experiència de The Thing Network a Amsterdam, on el 2015 un grup de persones va instal·lar 10 antenes d’una nova tecnologia de ràdio lliure (LoRA) per donar cobertura a la ciutat amb una xarxa de dades d’accés lliure.

Ens guiem pels Manifestos de TTNcat.

Comuns de la XOLN' El "Comuns de la Xarxa Oberta, Lliure i Neutral ("XOLN)" és un acord d'interconnexió entre iguals que serveix de contracte d'adhesió de cada participant amb el conjunt de a guifi.net i que és comú per a tothom que forma part de la xarxa. L'acord fa alhora les funcions de contracte d'adhesió i de llicència d'ús de la xarxa, esdevenint així una garantia per qui el subscriuen sobre quins son els termes i condicions aplicables i que son iguals per tothom. També es coneix amb les abreviacions "Comuns", "Comuns de la XOLN" o "CXOLN".

The Things Network manifest" Amb el temps, tot el que porta energia es connectarà a la Internet. Controlar la xarxa que fa que ho fa possible implica controlar el món. Aquest poder no ha d’estar en mans de només unes persones, empreses o nacions. S’ha de distribuir a tantes persones com sigui possible sense que ningú pugui apropriar-se’n.

Per això fundem “The Things Network”.


Jornada de co-creació 16 de març

Gent del món de la tecnologia, l'educació, la comunicació, la fabricació maker, el disseny,…

La Jornada de co-creació [1] , va servir per a identificar conjuntament les inquietuds de la comunitat i els possibles casos d’ús a treballar a les dues hackatons socials previstes en el programa pilot de TTNcat Llegeix les Conclusions de la jornada de co-creació

Hackató de juny

Després d'haver après el funcionament bàsic de la tecnologia (LoRa) de ràdio lliure per la Internet de les Coses, haver-ne explorat alguns aspectes com la Visualització de les dades recollides , o les fronteres amb la tecnoètica, i d'haver pensat com la podem utilitzar per a la mobilitat, el consum energètic i la monitorització dels espais públics, el passat 17 de juny vam celebrar l'hackató TTNcat, un esdeveniment on els assistents van poder treballar i aprofundir en com la tecnologia LoRa per la Internet de les Coses pot aportar i respondre a tres reptes com són: el Consum Energètic i la Monotorització dels Espais públics o La Mobilitat a la Ciutat.

Les més de 40 persones que vam participar a la Hackató vam poder conèixer experiències inspiradores com les de Som Mobilitat, la Fundació Pare Manel, Rubí Brilla, Smart Citizen, CSIC- ICM, o Ecoserveis, iniciatives totes elles amb reptes vinculats a la Mobilitat, el consum Energètic o la Monotorització dels Espais públics i treballar en equips multidisciplinaris, amb l'objectiu de definir, dissenyar i realitzar un prototip vinculat a un possible cas d'ús on s'implementés la tecnologia LoRa.

Més informació sobre la 1a Hackató TTNcat

Continguts i aprenentatges

Què diuen i què diem de TTNCat?

Què diuen de TTN arreu?

Llistat d'entitats padrines, amigues i persones actives

Entitats:

FabLab, CSIC, ColecTIC, EcoServeis, EXO, FemProcomuns, Soko, Tarpuna, Guifi.net, FKI, IoT Partners, La Teixidora, i2Cat, Datalong14,...

Algunes de les pesones participants a les trobades que hem fet fins ara:

Xose Pérez, Wouter Tebbens, Jordi Binefa, Màrius Montón, Mònica Garriga, Xavier Pi, Matthias Brugger, David Gómez, Núria Vega, Joaquim Garcia, Miquel de la Mano, Alberto Valero, Daniel Collados, Josep Jordana, Marc Font, Marc Domingo, Luis Mi Roura,...

Entitats Paraigues TTNcat.png

Hem participat a:

Consulta els apunts de les reunions anteriors

Segueix-nos la pista:

Contacta amb nosaltres: hola@ttn.cat