The Things Network

De The Things Network Catalunya Wiki
Jump to navigation Jump to search

Benvinguts!

(Trobareu la mateixa informació en anglès al wiki de The Things Network)

The Things Network és una xarxa de dades d’Internet de les Coses global, obert, i crowd-sourced (creat col·lectivament).

Per saber per què vam començar tot això, llegiu el nostre Manifest. També trobareu moltíssima informació a la nostra pàgina web, fòrum i Github.

Busqueu el vell wiki? Està arxivat a GitHub.

Com funciona?

The Things Network utilitza la tecnologia de xarxa LoRaWAN per proporcionar connectivitat sense fils de baixa potència i llarg abast.

Si mirem The Things Network amb una mica de perspectiva, podem distingir els següents components: insertar imatge

Nodes: dispositius simples que es despleguen "lliurement". Poden fer mesuraments, recollir dades o realitzar accions. Els nodes poden transmetre o rebre petits missatges (en general al voltant d’1/10 de la mida d'un SMS) de forma periòdica (alguns dispositius emeten cada dos minuts, altres dispositius només una vegada en un nombre determinat d'hores).

Gateways: Les antenes que reben transmissions des dels nodes i envien dades altre cop cap als nodes. Els Gateways estan connectats a la Internet i es comuniquen amb els servidors de The Things Network. Els Gateways són de llarg abast, i per això poden proporcionar connectivitat a nodes que es troben a quilòmetres de distància.

Backend de The Things Network enruta missatges des dels Nodes a l'Aplicació correcta, d’anada i tornada. + info sobre el backend de The Things Network (en català)

La vostra aplicació es connecta als servidors de The Things Network per rebre’n missatges i enviar-los als vostres nodes.

El que en feu és cosa vostra!

Com participar?

Hi ha moltes maneres d'involucrar-se amb The Things Network:

Iniciar o unir-se a una comunitat no requereix cap coneixement tècnic. Troba una comunitat local existent (a Catalunya hi ha TTNcat), o inicia’n una de nova amb altres possibles interessats.

Expandir la xarxa, contribuint amb components d'infraestructura, com ara un gateway (la xarxa necessita antenes), una bona ubicació per a posar-hi un gateway (potser viviu en un edifici alt i esvelt :-) o servidors (per enrutar les dades entre gateways i aplicacions). Qualsevol aportació pot ajudar a la seva comunitat local i la comunitat mundial TTN créixer la xarxa.

Utilitzar la xarxa: construir coses per ajudar a resoldre problemes del món real amb la xarxa. Podeu ajudar a dissenyar els casos d'ús, desenvolupar-los, o fabricar-los. Si és possible, compartir els vostres coneixements i projectes amb altres, a través de qualsevol dels canals de comunicació existents.

Desenvolupar el backend de The Things Network és molt important, sobretot perquè la xarxa està creixent ràpidament. Necessitem programari eficient per enrutar les dades entre gateways i aplicacions. Per això cal tenir bons coneixements de programació. + info sobre el backend de The Things Network (en català) Tu ets la xarxa. Construïm juntes!

Fonts

A més d'aquest wiki, hi ha el wiki global i altres llocs on podeu trobar més informació (en anglès):

Labs (en anglès)

Fòrum (en anglès)

Github (back-end, exemples, sdk) (en anglès)

Slack (en anglès)

La història de The Things Network (en anglès)

Compte amb les referències a la REST API en desús (de vegades "Croft/Jolie", usant URL que comencen amb thethingsnetwork.org/api); vegeu Connect an Application si voleu utilitzar MQTT.

Social Media

Twitter Global (en anglès)

Facebook Global (en anglès)

Twitter TTNCat