Recursos sobre The Things Network

De The Things Network Catalunya Wiki
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Aquesta pàgina recull recursos online interessant sobre diferents aspectes relacionats amb The Things Network.

Donar-se d'alta a TheThingsNetwork.org

Configurar una pasarel·la (gateway)

The Things Gateway


NOTA: Si durant el procés d'activació la gateway es reseteja continuament comprova que el mòdul del concentrador (la placa allargada a propo de l'antena) està ben introduit al sòcol miniPCIe.

Altres gateways

Configurar un node (dispositu/sensor/mota)

Modes d'activació

Les comunicacions a TTN estan encriptades amb dues claus: la clau de xarxa (network session key o NWKSKEY) i la clau d'aplicació (application session key o APPSKEY). El node ha de conèixer aquestes dues claus per poder enviar un missatge fins a lpalicatiu final. Aquestes dues claus les pot saber d'avantmà (per que les codifiquem en el nostre programa) o les pot obtenir d'un procés de negociació amb el backend.

Si les sap d'avantmà el node fa servir un sistema d'activació anomenat ABP (Activation By Personalisation). És la forma més senzilla de connectar un node a la xarxa i també la més ràpida perquè no hi ha una comunicaciuó prèvia per negociar res. També, per tant, és la millor opció per estalviar energia. Per contra, en no haver comunicació prèvia, tampoc hi ha cap seguretat d'estar en una zona de cobertura sense fer ACKs. També, en cas que el codi o el node es perdin o es robin caldria reprogramar tota la resta de nodes de la mateixa aplicació per assegurar que ningú s'introdueix a la xarxa.

En el sistema OTAA (Over The Air Activation), el primer que fa el node és negociar amb el backend unes claus per la sessió. El node ha d'estar registrat prèviament al backend per que aquest validi que aquest té dret a connectar-se a la xarxa i li proporcioni unes claus exclusives per ell. És un sistema més complex i requereix d'un temps inicial per establir la comunicació, per contra és més segur ja que en cas de pèrdua només cal donar de baixa el node al backend.

Integracions

Persistir les dades a The Things Network

Obtenir les dades via MQTT

Integració amb Node-RED

Integració amb IFTTT