Comunitat TTNCat

De The Things Network Catalunya Wiki
La revisió el 17:59, 13 des 2018 per Wouter (discussió | contribucions)
(dif) ← Versió més antiga | Versió actual (dif) | Versió més nova → (dif)
Jump to navigation Jump to search

Comunitat

L’ecosistema de The Things Network Catalunya està format per espais de fabricació, entitats socials, empreses, centres d’educació, centres de recerca..., que poden arribar a ser entitats padrines.

Comunitat TTNcat.png

TTNcat forma part d’una comunitat global creada arran de l’experiència de The Thing Network a Amsterdam, on el 2015 un grup de persones va instal·lar 10 antenes d’una nova tecnologia de ràdio lliure (LoRA) per donar cobertura a la ciutat amb una xarxa de dades d’accés lliure.

Ens guiem pels Manifestos de TTNcat.

Comuns de la XOLN' El "Comuns de la Xarxa Oberta, Lliure i Neutral ("XOLN)" és un acord d'interconnexió entre iguals que serveix de contracte d'adhesió de cada participant amb el conjunt de a guifi.net i que és comú per a tothom que forma part de la xarxa. L'acord fa alhora les funcions de contracte d'adhesió i de llicència d'ús de la xarxa, esdevenint així una garantia per qui el subscriuen sobre quins son els termes i condicions aplicables i que son iguals per tothom. També es coneix amb les abreviacions "Comuns", "Comuns de la XOLN" o "CXOLN".

The Things Network manifest" Amb el temps, tot el que porta energia es connectarà a la Internet. Controlar la xarxa que fa que ho fa possible implica controlar el món. Aquest poder no ha d’estar en mans de només unes persones, empreses o nacions. S’ha de distribuir a tantes persones com sigui possible sense que ningú pugui apropriar-se’n.

Per això fundem “The Things Network”.

A Catalunya tenim diferents grups locals de TTNcat