Hackathó TTNcat juny
17 de juny en el marc de la Maker Faire Barcelona
Hackató TTNcat
Després d'haver après el funcionament bàsic de la tecnologia (LoRa) de ràdio lliure per la Internet de les Coses, haver-ne explorat alguns aspectes com:
- la Visualització de les dades recollides
- les fronteres amb la tecnoètica
- la IoT per la mobilitat
- la IoT pel consum energètic
- la IoT per la monitorització dels espais públics
Ens posem mans a l'obra per produir resultats tangibles i útils a casa nostra, guiant-nos pels Manifestos de TTNcat.
Inscripció al hackató
AVÍS#1 - No cal saber programació per assistir a la hackató. Només ganes de passar-ho bé!
AVÍS#2 - No cal que tinguis coneixements sobre l'Internet de les Coses o la tecnologia LoRa. Si tens ganes d'explorar alguns del reptes proposats, ets benvingut/da!!
AVÍS#3 - Porta portàtils, tauletes, smartphones i tot el que considereu que pot ser útil per la jornada
Vine i contribueix a posar les bases d’una ciutat intel·ligent i procomú, construïda des de baix, oberta, replicable i gestionada pels seus membres.
Materials
- Escaleta del Hacaktó
- Recursos sobre The Things Network
- Full de Puntuacions
- Icones
- Canvas escenari de Platoniq
- Perfil d'usuària de Platoniq
Esdeveniment participatiu obert a col·lectius i persones amb coneixements de programació, ciència, disseny, comunicació... que treballaran durant tot un dia entorn diferents reptes amb què volem explorar la tecnologia de ràdio lliure (LoRA).
Desenvoluparem projectes tant de hardware com de software. Proposem crear, com a mínim, tres projectes: monotorització d’espais públics, mobilitat i consum energètic domèstic.
Les persones interessades a participar a l’Hackató TTNcat hauran d’omplir, prèviament, un formulari i prioritzar el seu interès en els tres reptes identificats, d’aquesta forma es configuraran equips multidisciplinaris, capaços de trobar solucions originals i tangibles. Aquesta elecció dependrà de la motivació, experiència, o interesso del participant.
Es configuraran equips multidisciplinaris, capaços de trobar solucions originals i tangibles. Aquesta elecció dependrà de la motivació, experiència, o interessos de les persones participants.
Mentrestant, estem organitzant diferents tallers bàsics per aprendre com funciona la tecnologia de The Things Network, i tallers socials amb la intenció d’aprofundir en les solucions existents en el mercat en relació als temes concrets que es treballaran a la hackató:
Explora els tallers previs realitzats Taller de Visualitzacions
Llegeix les Conclusions de la jornada de co-creació |
Mobilitat, monitorització d'espais públics, i consum energètic domèstic
Amb el suport de la Maker Faire Barcelona