Espais públics

De The Things Network Catalunya Wiki
Jump to navigation Jump to search

Aquí recopilem un llistat de projectes de monitorització d'espais públics que s'estan desenvolupant amb The Things Network i/o l'ecosistema LoRaWAN.

Busquem que les propostes puguin servir al Hackató de TTNcat el 17 de juny.


Segueix les Activitats TTNcat


AVÍS#1 - No cal saber programació per assistir al taller. Només ganes de passar-ho bé!

AVÍS#2 - No cal que tinguis coneixements sobre l'Internet de les Coses o la tecnologia LoRa.

AVÍS#3 - Porta ordinador portàtil, tauletes, smartphones i tot el que consideris que pot ser útil per la jornada


(Imatges de TTNcat, Osamu Iwasaki i Franklin Heijnen)


Llistat de projectes d'espais públics

La tecnologia LoRa no és adequada per transmetre senyals de vídeo, però s'està treballant com a tecnologia de comando i control utilitzada per administrar sistemes CCTVremots. Els sensors de moviment i ambientals connectats a LoRa també tenen conseqüències en aquest espai.

Ubicquia ofereix solucions de LoRa en una varietat de tasques intel·ligents centrades en la ciutat, des dels controls avançats d'enllumenat públic fins a la monitorització ambiental. El que fa que la xarxa sigui realment útil és la seva capacitat per lliurar informes de falles d'aquests sistemes remots.

A l'Índia, `Jamshedpur Utilities and Services Company (JUSCO) està creant una xarxa de LoRa per donar suport a més de 100.000 elements d'infraestructura urbana, incloent llums de carrer, serveis públics i estacionaments. Més informació

Hong Kong ja s'està movent per implementar una xarxa a ciutat per als dispositius IoT. Entre les solucions que ha desenvolupat l'empresa Pixel Networks trobem des d'un servei de seguiment d'equipatges als aeroports, que disminueix el temps de cerca de l'equipatge perdut i proporciona, per exemple, al viatger informació sobre les línies aèries, a un sistema per la predicció d'incendis i alarma o de localització de comptabilitat, ubicació de peces en la construcció segons el seu ús.

A un petit municipi de Brežice a Eslovènia, NIL i Agitavit Solutions, han desplegat mitjançant la xarxa LORA, sensors intel·ligents i una plataforma analítica per millorar la utilització de l'aigua i la recollida d'escombraries. Sobre el que estan fent, us recomanem el vídeo que trobareu en el següent enllaç. Com poden les escombraries promoure una ciutat intel·ligent?