Jornada de co-creació
Jornada de co-creació 16 de març
Per a gent del món de la tecnologia, l'educació, la comunicació, la fabricació maker, el disseny,…
Per a què serveix la Internet de les Coses? Ens han dit que ens pot servir per a multitud de propòsits, des d’avisar-nos quan no ens queden tomàquets a la nevera fins a alertar els equips d’emergència d’una ciutat quan els nivells de l’aigua de la riera pugen per sobre dels límits que es consideren segurs, passant per engegar-nos la calefacció abans d’arribar a casa. Aquestes aplicacions ens serien útils a nosaltres?
Engeguem un programa pilot per estendre la xarxa de The Things Network a Barcelona, fent tallers oberts a la ciutadania per aprendre com funciona la tecnologia, veure com ens pot servir, a quin tipus de necessitats pot donar resposta, i pensar casos pràctics que voldríem dur a terme en les dues hackatons socials previstes.
Ens trobarem, divendres 16 de març a la tarda, per començar a pensar com desenvolupar el pilot. Per això us convidem a venir:
Divendres 16 de març, a Soko, de les 16h fins 19.30h (Carrer Valles i Ribot 34, Barcelona).
Inscriu-te- Jornada de cocreació
La trobada és oberta a tothom, i ens agradaria en especial que vingueu tots els qui esteu implicats en la comunitat The Things Network Catalunya! Trobareu més informació al Wiki: https://thethingsnetwork.cat
Estem creant una Xarxa Oberta de l’Internet de les Coses (XOIC), amb la complicitat de la xarxa comunitària catalana, Guifi.net (amb els Comuns de la Xarxa Oberta, Lliure i Neutral ("XOLN") per posar en marxa casos d’utilitat pràctica per posar les bases d'una ciutat intel·ligent construïda des de baix, oberta, replicable i gestionada pels membres (procomú). Amb aquesta idea vam sol·licitar la subvenció “Impulsem el que fas”, i amb el suport de la ciutat de Barcelona, neix la XOIC probablement la primera xarxa d’Internet de les coses oberta, procomú i (auto)gestionada.
Les primeres antenes i gateways s’instal.len a la ciutat, amb l’objectiu d’arribar a donar cobertura a tots els districtes de Barcelona.
El propòsit del projecte és apoderar les entitats socials i publiques perquè utilitzin tecnologies obertes i creades en xarxa, amb models de negoci en obert; generin dades obertes i sota models comunals ("data commons") relatives a la contaminació i monitorització d'energia, per exemple, i les posin a disposició de la comunitat; fomentant l’ús de maquinari i programari lliure i, en la mesura del possible, desenvolupat al nostre país.
En el programa de 10 mesos de duració es realitzaran dues hackatons, diferents tallers tècnics i socials dirigits a entitats i ciutadans, i també a professionals del món de la tecnologia i el coneixement obert perquè puguin replicar els tallers, amb l’objectiu de formar-los tècnicament i reflexionar sobre els possibles usos i/o les conseqüències que aquest tipus de tecnologia poden tenir en el nostre dia a dia.