Diferència entre les pàgines «Whitecat ESP32 N1» i «Fitxer:Comunitat TTNcat.png»

De The Things Network Catalunya Wiki
(Diferència entre pàgines)
Jump to navigation Jump to search
(Es crea la pàgina amb «'''Introducció''' La Whitecat ESP32 N1 (https://whitecatboard.org/) és una placa de prototipat desenvolupada al Citilab (https://www.citilab.eu/) de Cornellà basad...».)
 
(Monica ha carregat una nova versió de Fitxer:Comunitat TTNcat.png)
 
Línia 1: Línia 1:
'''Introducció'''
 
  
La Whitecat ESP32 N1 (https://whitecatboard.org/) és una placa de prototipat desenvolupada al Citilab (https://www.citilab.eu/) de Cornellà basada en el chip ESP32 de Espressif i el mòdul LoRa RFM95 de HopeRF.
 
 
[[Fitxer:Whitecatn1-mini.png|center]]
 
 
La placa es pot connectar fàcilment a una placa de prototipat (''breadboard'') o es pot fer servir la ''carrier'' que venen ells mateixos i que disposa de sortides per cada GPIO a més d'específiques per I2C o SPI.
 
 
'''Requeriments'''
 
 
La Whitecat ESP32 N1 es programa des del navegador. Per disposar de l'entorn funcional caldrà:
 
 
* Disposar d'una versió actual de Google Chrome (només funciona amb aquest navegador, de moment)
 
* Instal·lar el Whitecat Agent (veure instruccions aquí: https://github.com/whitecatboard/whitecat-create-agent/wiki)
 
* Optionalment (recomanat) actualitzar el firmware amb la utilitat wcc (veure instruccions aquí: https://github.com/whitecatboard/whitecat-console)
 
 
Un cop fet farem doble click a la icona del Whitecat Agent que es quedarà a la safata d'inici. Des de l'agent es pot obrir l'IDE en el navegador. Si tinguèssim un altre navegador per defecte que no fos Google Chrome haurem d'obrir aquest últim a mà i navegar a https://ide.whitecatboard.org on ens demanarà logar-nos fent servir el nostre compte de Google i ens obrirà l'entorn de programació.
 
 
L'entorn de programació és ne realitat dos entorn: un de blocs basat en Blockly (https://developers.google.com/blockly/) i un de text per programar la placa en Lua.
 
 
'''Mode blocks'''
 
 
En el mode blocs tindrem una sèrie de blocs ja predefinits agrupats per temàtica (events, control, operadors, llistes,...). També inclou un munt de sensors predefinits i també connectivitat (WiFi, LoRa, MQTT). Alguns dels blocs són de configuració (no tenen representació visual) com per exemple el que ens permet definir l'SSID i la clau de la WiFi a la que volem que es connecti.
 
 
[[Fitxer:Wcb blocks.jpg|300px|center]]
 
 
'''Programació amb Lua'''
 

Revisió de 19:05, 8 feb 2018