Desplegament TTNcat amb Guifi.net

De The Things Network Catalunya Wiki
La revisió el 08:25, 17 gen 2018 per Wouter (discussió | contribucions) (Es crea la pàgina amb «=Desplegament de Gateways LoRaWAN amb Guifi.net i The Things Network= Aqui documentem tot lo necessari per poder desplegar un gateway LoRaWAN, connectar-lo via Guifi....».)
(dif) ← Versió més antiga | Versió actual (dif) | Versió més nova → (dif)
Jump to navigation Jump to search

Desplegament de Gateways LoRaWAN amb Guifi.net i The Things Network

Aqui documentem tot lo necessari per poder desplegar un gateway LoRaWAN, connectar-lo via Guifi.net, connectar amb Intgernet i arribar al backend de The Things Network a Amsterdam. Altres casos i formes de desplegament els documentarem en un altre article.

Pel desplegament de cada gateway necessitem els següents quatre elements:

  1. un gateway de la [Llista_de_Gateways]]
  2. un emplaçament físic amb connectivitat a la xarxa Guifi.net
  3. una connexió de Guifi.net a Internet
  4. connectar a la backend de The Things Network a Amsterdam

Anem per parts:

  1. haurem de poder gestionar en remot el GW i evitar desplaçaments innecessaris a l'emplaçament. Crearem al GW (al seu sistema operatiu GNU/Linux) els comptes d'usuari de l'equip de manteniment i afegim la clau publica de ssh de cadascú. Per poder fer canvis al GW cal entrar via ssh i després tenir la contrasenya del root.
  2. haurem de configurar l'IP. Idealment amb IPv6, ja que els IPv4 pateixen cada vegada més de la seva escassedat (a confirmar si el backend de TTN accepta IPv6)
  3. per la connectivitat de la gran Intranet de Guifi.net amb Internet s'ha de establir un tunnel. La EXO proveeix aquest servei als seus membres. Opcions:
    1. tunnel des del sistema operatiu del GW: des del GW es pot obrir un tunnel cap a la IP publica
    2. tunneladora: Pot ser que no cada GW estigui en condicions de crear aquest tunnel; però amb un dispositiu petit extern, una tunneladora, (15-30 euro) es pot aconseguir lo mateix. (requereix uns segona font d'alimentació)
    3. un proxy: la EXO ens instal·la una maquina virtual amb un servidor proxy. Amb això cal configurar a cada GW l'IP intern, a la xarxa Guifi.net, i el proxy traspassa la info a Internet i a TTN. Per fer gestions en remot cal connectar a la xarxa Guifi.net
  4. cada GW s'ha d'indentificar a la xarxa TTN amb un gateway_ID; obrim un compte TTNcat al backend des de la qual reclamar la propietat de les gateways que instal·lem des del col·lectiu. Cal definir una estructura logica de noms de GWs, hostnames etc