Institut Rambla Prim

De The Things Network Catalunya Wiki
La revisió el 17:00, 29 nov 2019 per Wouter (discussió | contribucions)
(dif) ← Versió més antiga | Versió actual (dif) | Versió més nova → (dif)
Jump to navigation Jump to search
Institut Rambla Prim (logo)

L'Institut Rambla Prim és un centre educatiu de cicles formatius. Tenen un grup de robòtica i electrònica molt potent.

Padrines

A l'abril del 2018 van firmar el conveni per fer-se padrines de la XOIC - TTNcat. Sota aquest conveni es va posar en marxa una passarel·la (LorixOne) per donar cobertura LoRa a l'escola i al barri i es van organitzar uns tallers de formació sobre IoT, LoRa i TTNcat.

Activitats pedagògiques

Projecte HIorT a l'Institut Rambla Prim 2019

El Jaume Nogués i el Jordi Clua van organitzar la trobada TTNcat del dijous 21 de novembre 2019 on van resumir les seves activitats amb els nens i nenes en la introducció del món de IoT i el control d'objectes amb LoRaWAN. Destaquen el repte de introduir els alumnes en aquesta materia, i per tant en la importancia de tenir èxit en una durada molt curta de 1-2 hores, i èxit volent dir resultats visuals, si pot ser al mòvil.

Trobada TTNcat amb el Jaume Nogués i Jordi Clua de l'Institut Rambla Prim, el dia 21 de novembre del 2019

A nivell de plaques destaquen el Whitecat Board que permet la programació visual, encara que el preu per molts alumnes pot ser un fre.

Combinen una placa econòmica i fàcil de programar amb Wifi o LoRa segons quin lloc i cobertura, un servidor NodeRed per la seva versatilitat en les comunicacions i després una app mòvil amb Blynk. Aquesta eina lliure disposa d'una app mòvil visualment molt acceptable que permet crear una app que comunica amb els teus sensors en pocs minuts. Es pot fer servir el servidor https://blynk.io/ per fer prototips de franc (amb certes limitacions) o correr un servidor Blynk propi.

Dels casos d'ús que han treballat amb els alumnes destaca el projecte per l'hort: el projecte HIorT. Van autofabricar un sensor de humitat lowcost i obren i tanquen l'aixeta d'un diposit d'aigua pluvial. És projecte rodó per introduir els nens i nenes en l'utilitat de la xarxa.

Diapos de presentació (en PDF): Part 1, Part 2.

Perfils en xarxes: Jaume Nogués (Twitter), Jordi Clua (Twitter.